Statens pensjonskasse lån akkurat hvordan fungerer deres statlige pensjons kasse lån?

Share

Statens pensjonskasse lån akkurat hvordan fungerer deres statlige pensjons kasse lån?
Statens pensjonskasse lån og du kanskje kan ha møtt enkeltpersoner som tar forskudd på sine egne lønnsslipper. Senere ber de arbeidsgiverne trekke et lite beløp fra lønnen til det totale trukket beløpet tilsvarer forskuddet som er tatt. Har du noen formening om hvordan statens pensjonskasselån fungerer på samme måte?. Det er i utgangspunktet en metode for å ta forskudd fra pensjonssparingen din.

Hvordan kan det fungere?

Å låne mot livslang pensjon kan være en god fin ide hvis du skal dekke noen akutte utgifter. For eksempel, i tilfelle du trenger 179.860 kr for å bruke kredittkortgjelden din, er det mulig å trekke på pensjonsmidlene dine for å betale for regningene. Men husk at det bare er et middel til å flytte dine økonomiske forpliktelser. Du må være forsiktig når du budsjetterer utgiftene og valget om å velge pensjonskasselån.

Deres statlige pensjons kasse lån vil ikke være identiske overalt. SPK.no gir for eksempel opptil to pensjonslån årlig til sine aktive tilsette. Alternativt inkluderer tilstanden til et tak på 50 % på lånebeløpet. Dette betyr at hvis den totale pensjonen din inntil nylig er 449.658 kr, er det mulig å bare ta det lånet mot 224.829 kr. Men det lånet mot pensjonsfondet ditt er prisgitt godkjenning fra den respektive finansorganisasjonen.

Kvalifikasjonskriterier for statlige pensjons kasse lån

 

Den viktigste veisperringen for å velge et statlig pensjons kasse lån kan være din samlede sparing. Anta at du trenger et lån på 179.863 kroner, men du har ikke nok midler på pensjonskontoen din. Søknaden din kan få avslag med en gang. Du bør budsjettere utgiftene dine og bestemme nøye hvor mye du ønsker å låne. Det er også viktig å ha en minimumssaldo på kontoen din før du søker om pengene.

Her er noen regler du må huske på før du søker om den slags lån fra statens pensjonskasse:

Du bør være en dynamisk ansatt i en bedrift for å prøve å få et pensjons kasse lån. Tidligere ansatte liker vanligvis ikke dette anlegget.

Dine mange års tjeneste hos det respektive selskapet kan være en annen faktor som avgjør om du er kvalifisert for pengene eller ikke. Du kan ikke få et pensjonslån rett etter at du har blitt medlem av et helt nytt selskap.

Du bør også ha en minstesaldo på pensjonskontoen din før du søker om lån. Sørg for å bla gjennom lånetilbyderens krav i god tid. Noen bankinstitusjoner krever at søkere får en minimumssaldo og deretter søker om pengene i henhold til maksimumsbegrensningsregelen. For la oss si eksempel kan det hende du må bruke en minimumssaldo på 44.965 kr med pensjonskontoen din, og da kan du maksimalt få 51 % av den totale pensjonssparingen.

Tenk deg at når du har 584.556 kr på kontoen din, er det mulig å søke om et maksimalt lånt beløp på 269.795 kr (584.556 – 5000 x 51%).

Låne grense maks

Det første spørsmålet som kan komme til hjernen din før du søker om å få et statlig pensjons kasse lån, er hva du kan låne hvor mye du kan låne. Dette er avhengig av kontosaldoen din. I mange tilfeller må du kanskje ta vare på den absolutte minimumsgrensen pluss en maksimumsbegrensning, som nevnt tidligere. Noen selskaper lar sine ansatte ta opp pensjonslån så høye som 449.658 kr eller 50 % av det totale beløpet, avhengig av hva som er høyest.

Selv om det kan virke som om det å få et pensjonslån vil dekke de umiddelbare utgiftene dine, bør du også huske at du må betale tilbake det lånte beløpet med renter. Det er best hvis du beregner nøyaktig hvor mye du trenger og ikke får en krone mer. Å ta opp det lånet som overskrider de tingene du trenger, kan komme tilbake retur for å smerte deg over tid. Du vil tape på rentebeløpet eller potensiell økning på bankkontoen din på lånets varighet. Det er viktig at du gjør nøyaktige beregninger før du søker om lånet statens pensjonskasse lån.

Nedbetaling av statlig pensjonslån

 

Sørg for å lese betingelsene i låneavtalen nøye før du signerer dokumentene. Det er lurt å gjøre klar en nedbetalingsplan allerede før du sender inn en søknad om de lånte midlene. Beregn med lånekalkulator hvor mye det er mulig å betale tilbake ved utgangen av hver måned. Dessuten bør du også tenke på den månedlige renten mens du beregner tilbakebetalingsbeløpet. Snakk med låneleverandøren om månedlige, halvårlige eller årlige 12 måneder tid betalinger.

I henhold til tilbakebetalingsreglene fastsatt med skattemyndighetene må enhver som tar ut finansiering mot sine pensjonsmidler betale tilbake beløpet i løpet av maksimalt fem år. Du bør bidra til å lage tilbakebetalingsplaner basert på rentesatsen din gjennomsnittlige månedlige inntekt og utgifter. Jo mer tid du har på å betale tilbake lånet, jo mer renter må du betale.

Selv om det finnes flere andre alternativer for å få et pensjons kasse lån, har de alle lignende klausuler der du må betale en fastsatt rente og betale tilbake lånet i løpet av en bestemt periode tid. Tenk bruk tid og planlegg derfor nøye før du søker lån banken om denne typen slags lån.